Автоновини

Jaguar і Google розроблять безпілотний електричний кросовер

Компанія Waymo (проект Google) і альянс Jaguar Land Rover уклали угоду про довгострокове співробітництво. В його рамках партнери розроблять «перший в світі преміальний безпілотний електрокар», який створять на базі кросовера I-Pace. Про це повідомляє прес-служба британського автовиробника.

Дорожні випробування Jaguar I-Pace з системами автоматичного управління від Waymo запустять вже в нинішньому році. Тести дозволять інженерам в реальному часі проаналізувати дані про навколишнє середовище, удосконалити технологію і підвищити безпеку їзди.

За попередніми даними, в наступні два роки буде випущено до 20 тис. електричних кросоверів I-Pace з передвстановленим безпілотним сервісом Waymo, які в сумі зможуть здійснювати до одного мільйона поїздок в день. Послуга безпілотних перевезень Waymo буде запущена вже в поточному році. Клієнти зможуть замовити автомобіль за допомогою спеціального мобільного додатку.

Перший в історії «Ягуара» серійний електрокар дебютував на початку березня на Женевському автосалоні. Jaguar I-Pace отримав комплект літій-іонних батарей ємністю 90 кВт * год, які дозволяють проїхати на одній зарядці до 480 км.

При цьому новинка підтримує систему швидкої підзарядки, коли акумулятори можна поповнити з 0 до 80% за 40 хвилин. Від стандартної розетки кросовер заряджається за 10 годин. В Jaguar пообіцяли, що I-Pace буде нормально функціонувати при високих негативних температурах. У нового кросовера два електродвигуни (по 200 к.с.) на кожній осі. З місця до 100 км / год Jaguar I-Pace розганяється за 4,8 с, а максимальна швидкість примусово обмежена на 200 км на годину.

Що стосується компанії Waymo, то вона активно веде випробування власного флоту з автоматичним управлінням. Безпілотники створені на базі гібридних мінівенів Chrysler Pacifica. Автомобілі орієнтуються в просторі за допомогою оптичних далекомірів LiDAR, різних сенсорів і відеокамер з високою роздільною здатністю.

Навесні минулого року в випробуваннях автономних мінівенів в Фініксі вперше взяли участь звичайні люди, які виступили в ролі звичайних пасажирів. Там же незабаром Waymo створить власну транспортну мережу, в яку увійдуть безпілотні машини.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook