Автоновини

Відео: як кататися на автономному таксі Google без водія

Фото: Waymo

Компанія Waymo (проект Google) опублікувала на своєму Youtube-каналі відео, в якому показано подорож на безпілотному таксі. Ролик має можливість 360-градусного огляду: при перегляді зі смартфона можна змінювати кут, переміщаючи пристрій в будь-якому напрямку. Для перегляду на моніторі необхідно використовувати мишу.

Відео було записано на вулицях Фінікса (штат Арізона), де Waymo активно веде випробування своїх безпілотних автомобілів. Для орієнтування в складній системі вулиць міста і його передмість безпілотники використовують оптичні далекоміри LiDAR, різні сенсори і камери високої роздільної здатності. Автономні машини створені на базі гібридних мінівенів Chrysler Pacifica.

Нещодавно Департамент транспорту Арізони офіційно дозволив компанії Waymo створити власну транспортну мережу в Фініксі. Нова служба, до якої увійдуть безпілотні автомобілі, буде конкурувати з таксі-сервісом Google.

Навесні минулого року в випробуваннях автономних мінівенів Waymo в Фініксі вперше взяли участь звичайні люди, які виступили в ролі звичайних пасажирів. Google тестує свої безпілотні автомобілі з 2009 року. З тих пір в цілому вони проїхали понад 8 млн кілометрів.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook