Автоновини

Відео: пасажири прокотилися на автономному таксі без водія

Фото: Waymo

Компанія Waymo (проект Google) опублікувала на своєму Youtube-каналі відео, в якому показана реакція пасажирів при їзді на безпілотному таксі. У ролику знялися звичайні жителі Каліфорнії, які добровільно погодилися проїхатися на автономній машині. Під час подорожі деякі з них навіть встигли поспати.

Відео було записано в штаті Арізона, де Waymo активно веде випробування своїх безпілотних автомобілів. Для орієнтування в складній системі вулиць міста і його передмість безпілотники використовують оптичні далекоміри LiDAR, різні сенсори і камери високої роздільної здатності. Автономні машини створені на базі гібридних мінівенів Chrysler Pacifica.

При цьому оператор як і раніше знаходиться в салоні безпілотника, проте вже сидить не за кермом, а на передньому сидінні. В кінцевому підсумку Waymo планує запустити власний сервіс безпілотного транспорту, який буде працювати на основі мобільного застосування.

Waymo стала не першою компанією, якій вдалося організувати випробування безпілотних машин за участю реальних пасажирів. Так, ще в кінці 2016 року тести автономних таксі зі звичайними людьми почала фірма Uber. Зараз компанія веде подібні програми в Піттсбурзі, штат Пенсільванія, а також в місті Темпа, штат Арізона.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook