Автоновини

Toyota представила RAV4 нового покоління

Фото: Toyota

Компанія Toyota розсекретила кросовер RAV4 нового покоління. Офіційна прем’єра автомобіля відбулася на автосалоні в Нью-Йорку. У Європі продажі новинки почнуться ближче до кінця нинішнього року. Основними конкурентам машини називаються Ford Kuga і Nissan Qashqai.

RAV4 нового покоління побудували на платформі Toyota TGNA. Це шасі вже використовують моделі Camry, C-HR і Prius. Кросовер отримав 2,5-літровий бензиновий двигун. Потужність агрегату поки не називається, проте, за неофіційними даними, віддача мотора складе близько 150 к.с. Двигун працює спільно з 8-ступінчастою автоматичною коробкою передач і системою повного приводу, яка дозволить відключати задню вісь для економії палива.

Також новинку запропонують з гібридною силовою установкою. До її складу увійшов 2,5-літровий бензиновий мотор і електродвигун. Інші подробиці про гібрид поки тримаються в секреті. Швидше за все сумарна потужність такого кросовера перевищить 195 к.с. У майбутньому не виключається поява ще однієї модифікації машини з іншою гібірдною силовою установкою.

Довжина і ширина кросовера трохи зменшилися і тепер складають 4594 і 1854 мм відповідно. При цьому розмір колісної бази зріс до 2689 мм. Дизайн машини нагадує концепт FT-AC, представлений на автосалоні в Лос-Анджелесі в 2017 році. Кросовер отримає масивну решітку радіатора і нову оптику.

У салоні RAV4 встановлюються 7-дюймовий сенсорний дисплей, оновлена ??мультимедійна система, аудіосистема Toyota Entune 3.0 і безліч USB-портів. Водієві доступні система аварійного гальмування, функція розпізнавання пішоходів, круїз-контроль і система утримання смуги руху.

У Україні на даний момент Toyota RAV4 доступна з 2,0- і 2,5-літровими бензиновими моторами потужністю 150 і 180 кінських сил відповідно. Перший здатний працювати в парі з шестиступінчастою “механікою” або варіатором, а більш потужний агрегат поєднується з шестидіапазонною автоматичною трансмісією. Крім того, кросовер комплектується 150-потужним дизелем робочим об’ємом 2,2 літра, що працює разом з «автоматом». Ціни на RAV4 починаються від 719 817 гривень.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook