Автоновини Військова техніка

Бійці ЗСУ “винесли” ворожу БМП-2 за допомогою танка-тральника на базі Т-64А (фото)

Бійці ЗСУ "винесли" ворожу БМП-2 за допомогою танка-тральника на базі Т-64А (фото)
Танк-тральник на базі Т-64А в голові колони ЗСУ до сутички з рашистами, фото наводить портал "Тиск"

Яскрава ілюстрація того, наскільки стрімким був наступ ЗСУ на Харківщині, і наскільки безладно відступали окупанти.

Під час боїв за звільнення Харківщини від російських окупантів та наступу Збройних Сил України відбувся такий епізод: наш танк-тральник на базі Т-64А, що йшов у голові нашої колони, протаранив своїм тралом КМТ-7 ворожу БМП-2, що йшла в голові рашистської колони.

Після удару рашистська БМП-2 вийшла з ладу, десант з цієї бронемашини кинжальним вогнем знищили бійці ЗСУ, що були на інших машинах колони. Першоджерелом в цій історії виступив допис нашого бійця Богдана Вежі, котрий передрукував “Цензор.Нет”.

Бійці ЗСУ "винесли" ворожу БМП-2 за допомогою танка-тральника на базі Т-64А (фото)
Танк-тральник на базі Т-64А в голові колони ЗСУ до сутички з рашистами, фото наводить портал “Тиск”

Згодом портал “Тиск” на своєму телеграм-каналі розповів більше деталей про цей епізод. Зокрема автори допису натякнули, що цей танк-тральник на базі Т-64А належав одній із десантно-штурмових бригад ЗСУ.

Поява колони армії РФ для наших десантників виявилась несподіванкою, і це вказує як і на стрімкість просування наших військ, так і на хаотичність відступу орків. Логічно, що танк-тральник йшов в голові колони наших ДШВ, як машина з найбільшим захистом та найкращою здатністю боротись із мінами ворога.




Коли екіпаж нашого тральника на базі Т-64А побачив рашистську БМП, то в першу чергу намагався відстрілятись по ворожій машині із кулемета НСВТ. Але так як електроспуск на кулеметі не спрацював, довелось йти на екстремальний захід – таран.

Бійці ЗСУ "винесли" ворожу БМП-2 за допомогою танка-тральника на базі Т-64А (фото)

Автори оповіді сказав ще таку фразу – “Наш механік-водій ще каже: “та я в World of Tanks грав, знаю як це робити”. Яка доволі яскраво описала психологію бійця в екстремальних умовах, бо це був мабуть вперше у військовій історії приклад, коли ворожа бронемашина була знищена протимінним тралом від танка.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook