Автоновини Женева-2018

Jaguar представив електричний кросовер

Фото: Jaguar Land Rover

Jaguar за тиждень до мотор-шоу в Женеві повністю розсекретив новий електричний кросовер I-Pace. Англійці планують продавати автомобіль, в тому числі, на українському ринку. У прес-службі Jaguar Land Rover уточнили, що поставки електрокара почнуться восени 2018 року, а ціни на єдиного конкурента Tesla Model X оголосять влітку.

Jaguar I-Pace отримав блок літій-іонних батарей ємністю 90 кВт * год. Електромобіль на одній зарядці здатний проїхати до 480 км. При цьому новинка підтримує систему швидкої підзарядки, коли акумулятори можна поповнити з 0 до 80% за 40 хвилин. Від стандартної розетки кросовер заряджається за 10 годин. В Jaguar пообіцяли, що I-Pace буде нормально функціонувати при великих негативних температурах.

Для того, щоб максимально збільшити запас ходу, I-Pace оснастили декількома допоміжними системами. Наприклад, функцією попередньої підготовки акумуляторів: при підключенні до мережі автомобіль автоматично підвищить або знизить температуру блоку батарей.

У нового кросовера два електродвигуни (по 200 к.с.) на кожній осі. З місця до 100 км / год Jaguar I-Pace розганяється за 4,8 с, а максимальна швидкість примусово обмежена на 200 км на годину.

У I-Pace батареї розміщені між осями і низько – це було зроблено для того, щоб домогтися розподілу ваги між осями в пропорції 50:50 і, відповідно, максимально поліпшити керованість електромобіля. Крім того, Jaguar отримав підвіску ззаду з опциональними пневмобалонами.

Зовні I-Pace виконаний в стилістиці нових кросоверів Jaguar: E-Pace і F-Pace. У автомобіля один з кращих в класі коефіцієнтів аеродинамічного опору – 0,29. Щоб домогтися більшої обтічності, інженери застосували активні вентиляційні заслінки в решітці радіатора: вони відкриваються тільки в тому випадку, якщо необхідно охолодити батарею.

У I-Pace рекордний для кросовера таких габаритів багажник – від 656 до 1 453 л (якщо розкласти задній диван). Крім того, багато вільного простору і у задніх пасажирів. Зокрема, вдалося вивільнити додаткове місце для ніг завдяки відсутньому тунелю карданного валу.

Електричний кросовер отримав фірмову мультимедійну систему Touch Pro Duo, як на останніх моделях Jaguar і Range Rover. Головна особливість штатної навігації в I-Pace – вміння аналізувати стиль водіння і оптимізувати витрачаємий заряд.

Збирати I-Pace будуть на заводі в австрійському Граці в рамках виробничого партнерства Jaguar Land Rover з Magna Steyr. На світовому ринку автомобіль буде конкурувати, перш за все, з Tesla Model X.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook