Авто на єврономерах Автоновини

Розмитнення авто на єврономерах спрощене постановою Кабміну

Кабінет міністрів України своєю постановою тимчасово призупинив процедуру сертифікації на відповідність екологічним стандартам при розмитненні авто.

Розмитнення авто на єврономерів істотно спростилося. Тепер не потрібно сертифікувати автомобіль на відповідність екологічним стандартам. Згідно з постановою Кабміну, екологічний стандарт конкретного автомобіля при його розмитненні та першої реєстрації на території України буде визначатися з техпаспорта тієї країни, де він був останній раз зареєстрований.

Тут важливо зазначити, що відміна сертифікації на екологічний стандарт євроблях носить тимчасовий характер. Вона поширюється тільки на Тимчасовий порядок виконання митних формальностей при розмитненні автомобілів, який був затверджений Постановою Кабіна № 1077 від 12 грудня 2018 року.

Постанова Кабіна з’явилося буквально за кілька днів до закінчення пільгового періоду розмитнення авто на єврономерах. Останній, нагадаємо, закінчується 22 лютого 2019 року. В результаті на польсько-українському кордоні утворилися багатокілометрові черги з авто на єврономерах.

Що ж стосується київських митників, то вони вже оголосили, що мають намір працювати до півночі, щоб оформити якомога більше число автомобілів. Відзначимо, що на сьогодні вже розмитнено понад 80 тис. авто на єврономерах. До держбюджету, а точніше до Пенсійного фонду вже надійшло близько 5 млрд грн.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook