Авто на єврономерах Автоновини

Южаніна розповіла, хто паралізував пільгове розмитнення «євроблях»

Невелика кількість оформлених на митниці за останній тиждень автомобілів з іноземною реєстрацією пояснюється тим, що цьому заважають службовці Державної Фіскальної служби, написала в одній з соцмереж народний депутат Ніна Южаніна.

За словами Ніни Южаніної, яка, до речі, є одним з розробників нових правил розмитнення «євроблях», оформлення таких машин паралізовано практично на всіх митних пунктах. Зараз цих авто налічується вже кілька сотень. Причина полягає в діях і. о. заступника голови ДФС Віктора Кривицького, який ввів нову схему перевірки митної вартості машин без їх фізичної присутності. Ця схема перевірки абсолютно не обгрунтована.

Южаніна назвала таку позицію співробітників ДФС саботажем. Вона найближчим часом планує звернутися в НАБУ, щоб цей орган дав оцінку ситуації, що склалася.

Тим часом, після вступу в силу нових правил розмитнення «эвроблях» і посилення контролю за ними, українці почали масово від них позбавлятися. Деякі власники «эвроблях», які не зуміли їх продати в Україні, виїжджають до Польщі, сподіваючись, що там у них це вийде. В результаті від таких машин позбуваються буквально за безцінь. Інші залишають «євробляхи» на території Словаччини.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook