Автоновини

Lexus випустив першу серійну яхту

Фото: Lexus

Lexus представив розкішну яхту під назвою LY 650, яка стала першим подібним серійним транспортним засобом в історії японської марки. У «Лексусі» заявили, що новинка буде четвертим флагманом бренду поряд з седаном LS, позашляховиком LX і спортивним купе LC.

Яхта була розроблена спільно з фахівцями американської комнаіі Marqius-Larson, що займається будівництвом човнів преміального класу. Зовнішність Lexus LY 650 виконали за мотивами концептуальної яхти Sport Yacht Concept, представленої на початку 2017 року.

Яхта Lexus LY 650, довжина якої становить майже 20 м, має три каюти з шістьма спальними місцями. Новинка приводиться в рух 12,8-літровим дизельним шестициліндровим рядним двигуном Volvo Penta, доступним в двох стадіях форсування – 900 і 1000 кінських сил. При цьому прототип новинки був оснащений двома п’ятилітровими бензиновими 480-потужними агрегатами V8, які встановлюються на флагманському купе LC F.

Офіційна публічна прем’єра Lexus LY 650 відбудеться в 2019 році, а виробництво яхти стартує в другій половині того ж року. Вартість новинки поки не називається.

Lexus став не першим автомобільним брендом, який розробив власну розкішну яхту. Наприклад, подібні транспортні засоби вже випускали компанії Bugatti, Porsche і Infiniti.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook