Автоновини

Aston Martin почне перетворювати класичні спорткари в електромобілі

Компанія Aston Martin Works – історичний підрозділ «Астона» – представила нову технологію по перетворенню класичних автомобілів на електрокари. Так званий «касетний» метод дозволить замінити стандартний двигун внутрішнього згоряння електромотором, а потім при бажанні встановити ДВЗ назад.

До складу «касети» входить електричний агрегат, блок акумуляторів і силові кабелі, об’єднані в одному блоці. Модуль монтується на оригінальні кріплення для бензинового двигуна і коробки передач. Крім того, в салоні автомобіля встановлюється спеціальний дисплей, за допомогою якого можна контролювати розподіл електричної енергії.

У компанії відзначили, що нова система була розроблена заради того, щоб уникнути майбутніх заборон на експлуатацію старих машин.

Першим «касетним» електричним Aston Martin став родстер DB6 Mk Volante 1970 року, він піддався незначної модернізації. У компанії не розкрили подробиць про новинку, однак відзначили, що використовували досвід, отриманий при розробці електричного Rapid E.

Раніше стало відомо, що в 2019 році компанія Jaguar почне малосерійний випуск електричного кабріолета E-Zero, створеного на базі класичного спорткара E-Type. Технічних характеристик поки немає, проте прототип новинки був оснащений 300-потужним електромотором і 40-кіловатною літійіонною батареєю. Jaguar E-Zero здатний проїжджати на одній зарядці близько 274 км, а його розгін до першої «сотні» займає 5,5 секунди.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook