Автоновини

Skoda представила новий хетчбек гольф-класу Scala

Фото: Skoda

Компанія Skoda представила новий хетчбек гольф-класу Scala, покликаний замінити в лінійці чеської марки модель Rapid. Публічна прем’єра автомобіля відбулася на спеціальному заході в Тель-Авіві.

Зовні новинка схожа з концепт-каром Vision RS, показаним в жовтні 2018 року на Паризькому автосалоні. Хетчбек побудували на модифікованому модульному шасі MQB, що лежить в основі нових компактних моделей концерну Volkswagen. Габаритна довжина автомобіля склала 4362 мм, ширина – 1793 мм, а висота – 1471 мм. Розмір колісної бази дорівнює 2649 мм.

У компанії відзначили, що по внутрішньому об’єму Scala вийшла близька до «старшої» моделі Octavia. Наприклад, вільний простір в області колін дорівнює 73 мм – стільки ж, скільки у «Октавії», а відстань від підлоги до стелі на задньому ряду сидінь складає 982 мм (проти 980 мм у «Октавії»). Об’єм багажного відділення дорівнює 467 л, а при складеному задньому дивані він збільшується до 1410 літрів.

Skoda Scala буде доступна з повністю цифровою панеллю приладів Virtual Cockpit діагоналлю 10,25 дюйма. У компанії стверджують, що це найбільша віртуальна «приборка» серед автомобілів компактного сегмента.

Крім того, хетчбек укомплектували інформаційно-розважальним комплексом наступного покоління з 9,2-дюймовим сенсорним дисплеєм. Scala стала першою моделлю чеської марки, для якої оновлення ПЗ або, наприклад, нові карти навігатора будуть автоматично завантажуватися через хмарний сервіс.

Плюс до всього власник зможе відкривати, закривати і управляти деякими функціями автомобіля за допомогою спеціального додатку на смартфоні. Нарешті, хетчбек отримає вбудований мікрочіп eSIM, що забезпечує високошвидкісний доступ в інтернет з підтримкою мереж LTE.

Моторна гамма Skoda Scala включила п’ять силових агрегатів. Базовий мотор – 95-потужний бензиновий трициліндровий двигун робочим об’ємом один літр, що працює в парі з п’ятиступінчастою механічною коробкою передач. Крім того, доступний двигун аналогічного об’єму, який видає 115 сил. Топовий агрегат – 1,5-літрова 150-потужна «турбочетвірка».

Дизельна лінійка представлена 1,6-літровим мотором, що видає 115 к. с. і 250 Н · м крутного моменту. Всі двигуни (крім базового) здатні працювати з шестиступінчастою “механікою” або з семідіапазонним роботом з двома зчепленнями.

Також хетчбек запропонують з 90-потужним 1,0-літровим двигуном G-TEC, який може споживати як зріджений природний газ, так і бензин. Трансмісія – шестиступінчаста “механіка”.

Список доступних опцій Skoda Scala включив повністю світлодіодну оптику, підвіску з регульованими амортизаторами з двома ступенями жорсткості, адаптивний круїз-контроль, який працює на швидкості до 210 км / год, а також інші системи активної безпеки.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook