Автоновини

Голлівудський композитор написав звуки для електрокарів BMW

Голлівудський композитор написав звуки для електрокарів BMW

Знаменитий німецький кінокомпозитор Ганс Ціммер, відомий по музиці до голлівудських фільмів і мультфільмів ( «Людина дощу», «Початок», «Король Лев»), написав звуки для електромобілів BMW наступного покоління. Нове звучання для «зелених» машин було продемонстровано на концепт-каре Vision M Next, що дебютував в Мюнхені.

Ціммер працював разом з саунд-дизайнером і акустичним фахівцем BMW Ренцо Вітале. Разом вони записали звуки для прискорення і гальмування автомобіля, а також для відгуків інформаційно-розважальної системи. Проект, що отримав назву BMW IconicSounds Electric, покликаний дати автомобілістам «можливість отримувати задоволення від водіння всіма органами почуттів».

Плюс до всього програма, крім естетичного, має і практичне призначення. У США і в Європі вже давно розробляються норми, які зобов’яжуть автомобільні компанії встановлювати на електромобілі пристрої, що видають звуки. Це пов’язано з тим, що силові установки «зелених» машин практично безшумні, що становить загрозу для пішоходів, які не чують наближення транспорту.

Про безшумні електрокари думають не тільки в BMW. Наприклад, восени 2017 року компанія Nissan представила на Токійському автосалоні нову технологію під назвою Canto, яку застосують в майбутніх електричних автомобілях японської марки.

Слово «Canto» можна перевести з латинської як «я співаю». Висота звуку буде змінюватися в залежності від того, як рухається автомобіль: прискорюється, сповільнюється, або їде заднім ходом. Залежно від конкретних вимог того чи іншого ринку електрокар буде подавати звуки вже на швидкостях до 20, або 30 км на годину.

Система Canto в першу чергу призначена, щоб попереджати пішоходів про появу автомобіля. У компанії відзначили, що гучність буде достатньою, щоб звук було чутно на відстані, «але не настільки, щоб доставити пішоходам, пасажирам і мешканцям міста занепокоєння».

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook