Автоновини Токіо-2017

У електрокарів Nissan з’явиться «голос»

Японська компанія представила на Токійському автосалоні нову технологію Canto, покликану підвищити безпеку пішоходів.

Компанія Nissan представила на Токійському автосалоні нову технологію під назвою «Canto», яку застосують в майбутніх електричних автомобілях японської марки. Машини будуть пересуватися, видаючи спеціальний звук, покликаний підвищити безпеку пішоходів.

Слово «Canto» можна перевести з латині як «я співаю». Висота звуку буде змінюватися в залежності від того, як рухається автомобіль: прискорюється, сповільнюється або їде заднім ходом. Залежно від конкретних вимог того чи іншого ринку, електрокар буде подавати звук на швидкості до 20 або 30 км на годину.

Система Canto, в першу чергу, призначена, щоб попереджати пішоходів про появу автомобіля. У компанії відзначили, що гучність буде достатньою, щоб звук було чутно на відстані, «але не настільки, щоб доставити пішоходам, пасажирам і мешканцям міста занепокоєння».

В рамках Токійського автосалону відбулася прем’єра концептуального кросовера Nissan IMX, побудованого на базі хетчбека Leaf другого покоління. Новинка оснащується двома електромоторами, встановленими на кожній осі. Сумарна потужність IMX становить 423 кінських сил. Запас ходу у кросовера дорівнює 600 кілометрам. Серійний автомобіль повинен з’явитися в 2019 році.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook