Автоновини

Перший екземпляр нової Toyota Supra продали на аукціоні

Фото: Motor1

Компанія Toyota продала на аукціоні Barrett-Jackson Auction перший екземпляр відродженого спорткара Supra. Новинка пішла з молотка за 2,1 млн доларів, повідомляє Motor1. Всі виручені кошти спрямують на благодійність.

Перша Supra отримала VIN-номер 20201 і особливий шильдик. Кузов спорткара забарвлений в матовий сірий колір з червоними корпусами бічних дзеркал. В салоні машини встановленні сидіння, оббиті червоною шкірою.

Прем’єра автомобіля відбулася на минулому автосалоні в Детройті. Спорткар комплектується трилітровою «шісткою» BMW з турбонагнітачем твінскролл, яка розвиває 340 к. с. і 500 Нм крутного моменту. Двигун дозволяє спорткару прискорюватися з місця до першої «сотні» за 4,3 секунди. Максимальна швидкість примусово обмежена електронікою на позначці 250 км на годину.

Крім того, Toyota Supra буде пропонуватися з дволітровим наддувним чотирициліндровим мотором, доступним в двох стадіях форсування: 197 к. с. (320 Нм) і 258 к. с. (400 Нм). У першому випадку автомобіль набирає “сотню” за 6,5 сек., а в другому – за 5,2 секунди. Всі двигуни працюють в парі з восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач.

Перша Supra з’явилася в 1978 році, а модель попереднього покоління припинили випускати в 2002 році. П’ята Toyota Supra, як і попередники, зберегла передньомоторну компоновку і привід на задні колеса.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook