Автоновини

Карлос Гон запропонував здати свої паспорти для звільнення під заставу

Колишній глава автомобільного альянсу Renault-Nissan-Mitsubishi Карлос Гон попросив японський суд відпустити його під заставу, повідомляє Reuters. Для цього 64-річний топ-менеджер пообіцяв не залишати країну. Також він готовий віддати свої паспорти і надіти спеціальний браслет, для відстеження його переміщень.

«Я залишаюся в ув’язненні вже 64 дні після арешту. Поки суд розглядає мою заяву про звільнення під заставу, я хочу підкреслити, що я буду перебувати в Японії і дотримуватися всіх необхідних вимог звільнення під заставу», – заявив Гон.

Це вже друга спроба Гона вийти з в’язниці вод заставу. Раніше суд відмовив йому в цьому проханні, порахувавши, топ-менеджер може вплинути на свідків або втекти в іншу країну. У свою чергу, Гон відмовився визнати себе винним у фінансових махінаціях. В ході слухань він заявив про свою невинність. Гон підкреслив, що його арешт є «безпідставним».

Глава альянсу Renault-Nissan-Mitsubishi Карлос Гон був затриманий 19 листопада. Поліція Японії підозрює 64-річного топ-менеджера в ухиленні від податків. Для цього він умисно спотворював інформацію про розмір власних виплат. Слідчі почали розслідування відносно топ-менеджера після повідомлень анонімного інформатора всередині автоконцерну.

Карлос Гон був відправлений у відставку з поста голови ради директорів Nissan Motor Co. 22 листопада. Крім того, був звільнений і член ради директорів Грег Келлі, який теж підозрюється у фінансових махінаціях. Пізніше керівництво японського автоконцерну Mitsubishi також прийняло рішення звільнити Карлоса Гона з поста голови ради директорів. Раду директорів компанії очолив Осаму Масуко.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook