Автоновини Детройт-2019

Відроджений споркар Toyota Supra став серійним

Фото: Toyota

Компанія Toyota представила серійну версію відродженого спорткара Supra, який розділив основні вузли і агрегати з родстером BMW Z4 нового покоління. Публічна прем’єра автомобіля відбулася в рамках Детройтського автосалону.

Перша «Супра» з’явилася в 1978 році, а модель попереднього покоління припинили випускати в 2002 році. П’ята Toyota Supra, як і попередники, зберегла передньомоторну компоновку, шестициліндровий двигун і привід на задні колеса.

Габаритна довжина купе склала 4380 мм, ширина – 1865 мм, висота – 1295 мм, а розмір колісної бази дорівнює 2470 міліметрів. Маса автомобіля, що отримав конструкцію з алюмінію і сталі, дорівнює 1520 кілограмам (в топовом виконанні). Інженери застосували двохважельну підвіску спереду і багатоважельну ззаду.  Розподіл навантаження між осями ідеальне – 50:50.

«Старший» мотор – трилітрова рядна “шістка” BMW з турбонагнітачем твінскролл, розвиває 340 к.с. і 500 Нм крутного моменту. Двигун дозволяє спорткару прискорюватися з місця до першої «сотні» за 4,3 секунди. Максимальна швидкість примусово обмежена електронікою на позначці 250 км на годину.

Крім того, Toyota Supra буде пропонуватися з дволітровим наддувним чотирициліндровим мотором, доступним в двох стадіях форсування: 197 к.с. (320 Нм) і 258 к.с. (400 Нм). У першому випадку автомобіль набирає “сотню” за 6,5 сек., а в другому – за 5,2 секунди. Всі двигуни працюють в парі з восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач.

У список доступного оснащення Toyota Supra увійшла адаптивна підвіска, з активним заднім диференціалом з електронним управлінням.

У США ціни на нову Toyota Supra з трилітровим двигуном будуть починатися від 49,9 тис. доларів.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook