Автоновини

Hyundai створив бездротову автоматичну зарядку для електрокарів

Фото: Hyundai

Компанія Hyundai представила нову технологію для підзарядки акумуляторів електрокарів під назвою Automated Valet Parking System (AVPS). Вона поєднує в собі систему поповнення запасу батарей, засновану на електромагнітній індукції, а також функцію автоматичного паркування.

Робота нової системи показана у відеоролику за участю концепт-кара Le Fil Rouge, представленого в березні 2018 року на Женевському автосалоні. У компанії пояснюють, що використання двох різних технологій буде корисно в умовах, коли зарядні станції і великі парковки у великих містах будуть переповнені.

Ідея системи AVPS наступна: водій електрокара під’їжджає до стоянки з зарядкою і вилазить і машини. Потім активує спеціальний мобільний додаток, що включає автопілот, який шукає вільне місце з бездротовою зарядкою. Після поповнення запасу батарей автомобіль відправляється вже на звичайну парковку, де і чекає свого власника.

Компанії Hyundai і Kia до 2025 року планують почати серійний випуск автомобілів з автопілотом четвертого рівня. Це означає, що машина здатна пересуватися в повністю автономному режимі, проте водій при необхідності, або бажанні може взяти керування на себе.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook