Автоновини

Audi випустить компактний електричний кросовер у 2020 році

Фото: Audi

Компанія Audi випустить прототип нового компактного електричного кросовера в 2019 році, а серійна версія моделі з’явиться роком пізніше. Про це виданню Autocar розповів головний дизайнер німецької марки Марк Ліхтей.

«Зелений» вседорожник за своїми габаритами займе місце між нинішніми моделями Q2 і Q3. Передбачається, що новинка стане найбільш продаваним автомобілем у електричної лінійці Audi. Кросовер з’явиться тоді ж, коли і стартує продаж електричного купе E-tron GT, прем’єра якого відбулася в листопаді на мотор-шоу в Лос-Анджелесі.

За своїми розмірами прототип вийшов близьким до хетчбеку A7 Sportback. Його довжина склала 4,96 м, ширина – 1,96 м, а висота – 1,38 метра. Розмір колісної бази дорівнює 2,90 метра. Автомобіль має багажні відсіки спереду і ззаду об’ємом 100 і 450 л відповідно.

Новинка побудована на тій же платформі, що і перший електромобіль фірми Porsche – Taycan. Audi e-tron GT оснащений двома електричними двигунами (по одному на кожній осі), які в сумі видають 590 кінських сил. Електрокар здатний прискорюватися з місця до першої «сотні» приблизно за 3,5 сек., а на розгін до 200 км / г йде близько 12 секунд. Максимальна швидкість примусово обмежена 240 км на годину.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook