Автоновини

Ford випустив собачу будку із захистом від шуму феєрверків

Фото: Ford

Компанія Ford в переддень Різдва і Нового року представила собачу будку зі спеціальною системою, покликаною захистити тварин від звуку вибухів петард і феєрверків. Дослідження показали, що майже половина собак відчуває сильний страх від звуків, що видаються піротехнікою.

До конструкції будки застосували спеціальний ізоляційний матеріал, який використовується в автомобілях або, наприклад, в навушниках. Крім того, розробники використовували особливу систему шумозаглушення зі спеціальними мікрофонами, покликаними розпізнавати вибухи петард. Після того як лунає шум піротехніки, система відтворює звукові хвилі в протифазі, ефективно «гасячи» коливання. Наприклад, подібна технологія використовується в кросовері Ford Edge.

Нарешті, будка отримала прокладки з матеріалом з пробки, антивібраційні проставки, двері, що автоматично відкриваються і закриваються, а також шумоізольовану систему вентиляції.

«Нам було цікаво застосувати технології, які використовуються в наших автомобілях, для вирішення проблем в інших ситуаціях. Чи зможуть собаки спокійно спати під час новорічних святкувань завдяки нашій системі активного шумозаглушення? Зараз у нас в розробці ще кілька ідей, в яких ми показуємо, як можна поліпшити повсякденне життя за допомогою ноу-хау від Ford», – зазначила Лін Вест, контент-менеджер підрозділу маркетингових комунікацій європейського Ford.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook