Автоновини

Карлосу Гону пред’явили звинувачення

Японська прокуратура висунула офіційні звинувачення колишньому голові автомобільного альянсу Renault-Nissan-Mitsubishi Карлосу Гону. Про це повідомляє агентство Kyodo з посиланням на джерело в правоохоронних органах. Карлос Гон звинувачується в приховуванні доходів на суму 5 мільярдів ієн (близько 44 мільйонів доларів). На даний момент 64-річний топ-менеджер продовжує залишатися під арештом.

Прокуратура вважає, що Гон протягом п’яти років задекларував лише половину зі своїх доходів. При цьому не задекларовані кошти повинні були бути виплачені топ-менеджеру в якості вихідної допомоги після відходу з компанії. За японським законодавством вихідну допомогу теж має бути задекларовано. Також прокуратура Токіо висунула звинувачення проти колишнього члена ради директорів Nissan Грега Келлі.

Сам Карлос Гон відмовився визнати себе винним у фінансових махінаціях. На допитах він заявив слідчим про свою невинність. Гон підкреслив, що не занижував суму своїх доходів у звітах для біржі.

Карлос Гон був затриманий 19 листопада. Слідчі почали розслідування відносно топ-менеджера після повідомлень анонімного інформатора всередині автоконцерну.

Карлос Гон був відправлений у відставку з поста голови ради директорів Nissan Motor Co. 22 листопада. Крім того, був звільнений і член ради директорів Грег Келлі, який теж підозрюється у фінансових махінаціях. Пізніше керівництво японського автоконцерну Mitsubishi також прийняло рішення звільнити Карлоса Гона з поста голови ради директорів. Раду директорів компанії очолить Осаму Масуко.

У Renault тимчасовим президентом концерну призначений Тьєррі Боллоре. У компанії пояснили, що Карлос Гон «тимчасово недієздатний», однак залишається головою і головним виконавчим директором.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook