Автоновини

Проект надзвукового автомобіля закрили через брак фінансування

Проект надзвукового автомобіля Bloodhound, який повинен був встановити абсолютний рекорд швидкості на землі, офіційно закритий через нестачу фінансування. Про це повідомляє видання Autocar.

У грудні минулого року Bloodhound зміг розігнатися на злітно-посадковій смузі аеродрому міста Ньюквей (Великобританія) до 322 км на годину. Для цього автомобілю було потрібно близько дев’яти секунд. За кермом машини перебував командир ескадрильї Королівських ВПС Великобританії Енді Грін.

Тоді фахівці, які були задіяні в проекті, повідомили, що їм потрібні додаткові 5 млн фунтів стерлінгів (6,4 млн доларів), щоб досягти швидкості в 800-1000 км на годину. Для того щоб перевищити швидкісний рубіж в 1300 км / год і побити нинішнє досягнення, потрібно ще 15 млн фунтів (близько 20 млн доларів). Щоб встановити абсолютний рекорд в 1000 миль на годину (1600 км / г), необхідне фінансування в розмірі приблизно 25 млн фунтів (32 млн доларів).

Розробка надавтомобіля велася з 2008 року. Довжина Bloodhound SSC – 13,5 метра. У рух машина приводиться за допомогою реактивного двигуна Rolls-Royce, який встановлюється на винищувач Eurofighter Typhoon. В якості паливного насоса виступає п’ятилітровий бензиновий агрегат V8 від суперкара Jaguar F-Type R. Сумарна віддача силової установки становить близько 135 тис. кінських сил.

Творці Bloodhound збиралися встановити абсолютний рекорд швидкості в 2019 році на 16-кілометровій ділянці на дні висохлого озера.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook