Автоновини

Заарештовано голову Renault-Nissan Карлоса Гона

Фото: Global Look Press

Поліція Японії затримала главу Альянсу Renault-Nissan Карлоса Гона. Про це повідомляє місцеве видання NHK. За їхніми даними, 64-річний топ-менеджер підозрюється в ухиленні від податків. Для цього він умисно спотворював інформацію про розмір власних виплат, стверджує джерело в поліції.

На даний момент правоохоронці вже допитали Карлоса Гона. Слідчі почали розслідування відносно топ-менеджера після повідомлень анонімного інформатора всередині автоконцерну.

CNBC з посиланням на представника Nissan повідомляє, що в компанії вже в курсі події. На даний момент в концерні створено спеціальну групу для власного розслідування інциденту. Перші результати вже передані в прокуратуру Японії. Також в компанії заявили про готовність співпрацювати зі слідством у усіх необхідних питань.

У Nissan вважають, що топ-менеджер, швидше за все, покине свій пост в найближчим часом. Крім самого Гона в махінаціях також підозрюють одного з членів ради Грега Келлі, який також ризикує бути звільненим.

«Також було встановлено безліч інших істотних порушень. У їх числі – особисте користування активами компанії. У цьому інциденті замішаний і Грег Келлі», – цитує представника Nissan The Guardian.

Після інформації про затримання акції Nissan впали на 0,5%. У свою чергу цінні папери французької Renault впали відразу на 13%.

До 2022 року компанії Renault, Nissan і Mitsubishi розраховують випустити понад 9 млн автомобілів, в основу яких ляже тільки чотири масштабованих архітектури. До цього ж терміну річні продажі Renault-Nissan повинні досягти 14 млн машин. Нарешті, через п’ять років модельну лінійку альянсу поповнить 12 абсолютно нових автомобілів з повністю електричними силовими установками.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook