Автоновини

Audi провела випробування безпілотного літаючого таксі

Фото: Audi

Компанія Audi провела перші успішні випробування літаючого таксі в рамках проекту Pop.Up Next, які пройшли в Амстердамі. Про це повідомляє прес-служба німецької марки.

Учасниками проекту Pop.Up Next, крім Audi, є авіабудівна компанія Airbus і італійське кузовне ательє Italdesign. Концепція полягає в тому, що спеціальна пасажирська капсула може вставати на спеціальну платформу з колесами для пересування по землі. При попаданні в пробку модуль прикріплюється до літального апарату з чотирма роторами, який доставить пасажирів до місця призначення.

Для випробувань розробники створили зменшені прототипи апаратів в чверть натуральної величини. Літальний апарат являє собою квадрокоптер. В ході тестів він переніс по повітрю капсулу з кабіною і встановив її на наземне шасі. Після цього  автомобіль в безпілотному режимі зміг покинути випробувальний полігон.

Влітку 2018 року компанія Audi спільно з фірмою Airbus оголосила про старт проекту нової системи міської мобільності Urban Air Mobility в німецькому Інгольштадті. Проект нового сервісу отримав підтримку Федерального міністерства транспорту Німеччини, яке схвалило задум Audi, Airbus і ще декількох компаній створити нову систему повітряних комунікацій.

На даний момент розробку так званих «літаючих» автомобілів ведуть відразу кілька десятків компаній з усього світу. Наприклад, над подібним проектом, крім Airbus, працює і фірма Boeing. Плюс до всього службу «повітряного таксі» збирається запустити фірма Uber, спеціальну диспетчерську службу для якої створить NASA, а в Дубаї вже йдуть випробування подібного сервісу з апаратами від німецького стартапу Volocopter. Нарешті, над літаючим автомобілем працює Toyota, яка представить вже готову модель в 2020 році на Олімпіаді в Токіо.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook