Автоновини

Audi і Airbus випробують літаюче таксі в німецькому Інгольштадті

Фото: Italdesign

Компанія Audi спільно з фірмою Airbus оголосила про старт проекту нової системи міської мобільності Urban Air Mobility в німецькому Інголштадте. Кінцевою метою програми є запуск літаючого таксі, повідомляє прес-служба автовиробника.

Проект нового сервісу отримав підтримку Федерального міністерства транспорту Німеччини, яке схвалило задум Audi, Airbus і ще декількох компаній створити нову систему повітряних комунікацій.

У березні на Женевському автосалоні Audi заявила, що стала учасником проекту літаючого автомобіля Pop.Up, розробку якого веде авіабудівна компанія Airbus і італійське кузовне ательє Italdesign.

Концепція апарату полягає в тому, спеціальна пасажирська капсула може вставати на спеціальну платформу з колесами для пересування по землі. При попаданні в пробку модуль прикріплюється до літального апарату з чотирма роторами, який доставить пасажирів до місця призначення. Audi повинна принести в проект свій досвід в області електричних технологій і батарей, а також систем безпілотного управління.

«У майбутньому апарати типу Pop.Up будуть зі швидкістю і комфортом перевозити людей по землі і повітрю в великих містах, що допоможе вирішити безліч нинішніх транспортних проблем», – зазначив виконуючий обов’язки голови Audi Брам Шот.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook