Автоновини

Ford навчився підказувати водіям про виїзд на «зустрічку»

Фото: Ford

Компанія Ford представила нову систему активної безпеки під назвою Wrong Way Alert. Функція покликана попереджати водіїв про виїзд на смугу зустрічного руху.

«Наслідки такої помилки можуть бути жахливими. Втомлені, що заплуталися в дорожніх знаках або дезорієнтовані поганою видимістю через негоду водії можуть помилитися з поворотом – і раптово виявити, що вони піддали себе та інших людей на шосе серйозній небезпеці», – пояснив інженер-розробник систем допомоги водієві з європейського підрозділу Ford Ян Гесте.

Система Wrong Way Alert працює на базі функції розпізнавання дорожніх знаків, даних бортового навігатора і відеокамери, встановленої під лобовим склом. Якщо водій проїде між двома знаками «проїзд заборонено», то електроніка сповістить його спеціальним звуковим сигналом, а також виведе на приладову панель графічне попередження.

Першою моделлю, для якої стане доступна система Wrong Way Alert, буде Focus четвертого покоління. Європейські продажі новинки стартують в кінці літа 2018 року.

Раніше повідомлялося, що новий «Фокус» також отримає функцію розпізнавання вибоїн, що пом’якшить їзду по розбитим дорогам. Нова функція, що входить до складу опціональною системи адаптивних амортизаторів, використовує 12 високоточних сенсорів, які здатні виявляти вибоїни перш, ніж автомобіль наїде на них.

В такому випадку електроніка автоматично переведе відповідний амортизатор на максимальну жорсткість, що стане на заваді занадто глибокому проникненню колеса у вибоїну.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook