Автоновини

Новий Ford Focus навчився розпізнавати вибоїни на дорогах

Ford Focus четвертого покоління буде доступний з новою системою розпізнавання вибоїн на шляху, яка пом’якшить їзду по розбитим дорогам. Про це повідомляє видання Autocar.

Нова функція, що входить до складу опціональної системи адаптивних амортизаторів, використовує 12 високоточних сенсорів, які здатні виявляти вибоїни перш, ніж автомобіль наїде на них.

В такому випадку електроніка автоматично переведе відповідний амортизатор на максимальну жорсткість, що стане на заваді занадто глибокому проникненню колеса у вибоїну. Це, в свою чергу, знизить імпульс колеса, що зменшить ризик пошкодження і втрати керованості автомобіля. У Великобританії адаптивні амортизатори для нового Ford Focus обійдеться в додаткові 650 фунтів стерлінгів.

Ford Focus четвертого покоління, який в компанії назвали «найбільш технічно досконалою моделлю за останні 20 років», був представлений в квітні 2018 року. В основу хетчбека і універсала лягла зовсім нова модульна архітектура C2, яка була створена європейськими інженерами компанії.

У список електронних «помічників» увійшов адаптивний круїз-контроль з можливістю повної зупинки і автоматичного старту, система дотримання рядності руху і розпізнавання дорожніх знаків, проекційний дисплей і функція напівавтоматичного паркування.

Моторна гамма: трициліндровий бензиновий мотор сімейства EcoBoost об’ємом один літр, доступний в трьох ступенях форсування: 85, 100 і 125 кінських сил. Крім того, доступні дві 1,5-літрові «четвірки», які розвивають 150 і 185 кінських сил.

Серед дизелів: 1,5-літровий двигун EcoBlue, що видає 95 і 120 сил, а також дволітровий мотор, що розвиває 150 к.с. і 370 Нм крутного моменту. Двигуни поєднуються з шестиступінчастою механічною коробкою передач, або з новим восьмиступінчастим «автоматом».

Європейські продажі Ford Focus четвертого покоління почнуться до кінця літа 2018 року. Про терміни появи новинки в Україні буде оголошено пізніше.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook