Автоновини

Ford представив новий Focus

Фото: Ford

Компанія Ford представила модель Focus четвертого покоління. Прем’єра автомобіля, який отримав нову платформу, став більше, але при цьому легше попередника, відбулася на спеціальному заході в Німеччині.

Автовиробник називає Focus «найбільш технічно досконалою моделлю», яку Ford розробив за останні 20 років. В основу хетчбека і універсала лягла зовсім нова модульна платформа C2, яка була розроблена європейськими інженерами компанії. Завдяки використанню високоміцної сталі і додаткових алюмінієвих елементів в конструкції автомобіль вийшов легше «Фокуса» третього покоління на 88 кілограмів.

Довжина нового «Фокуса» склала 4378 мм, що на 18 мм більше попередника. Розмір колісної бази збільшився на 53 мм – до 2701 мм, що дозволило звільнити додатковий простір для ніг задніх пасажирів.

У компанії відзначили, що Focus має кращий в класі показник по лобовому опору, який у чотирьохдверних автомобілів становить 0.250, а у п’ятидверних – 0.273. Жорсткість на кручення підвищилася на 20% в порівнянні з «третім» Focus.

Топові варіанти будуть пропонуватися з незалежною задньою підвіскою. У список електронних «помічників» увійшов адаптивний круїз-контроль з можливістю повної зупинки і автоматичного старту, система дотримання рядності руху і розпізнавання дорожніх знаків, а також модернізовані адаптивні фари головного світла.

Плюс до всього, оснащення передбачає проекційний дисплей, вдосконалену функцію напівавтоматичного паркування, систему контролю «мертвих» зон, камеру заднього виду, функцію розпізнавання пішоходів і велосипедистів. Нарешті, в якості опції буде пропонуватися адаптивна підвіска.

Крім того, список доступних опцій включив модернізований мультимедійний комплекс SYNC 3 з підтримкою інтерфейсів Apple CarPlay і Android Auto, а також точку доступу Wi-Fi з можливістю підключення до 10 мобільних пристроїв, які зможуть працювати на відстані до 15 метрів.

Лінійка двигунів включила трициліндровий бензиновий мотор сімейства EcoBoost об’ємом один літр, доступний в трьох ступенях форсування: 85, 100 і 125 кінських сил. Крім того, доступні дві 1,5-літрові «четвірки», які розвивають 150 і 185 кінських сил. Топовий мотор має функцію деактивації одного циліндра при малих навантаженнях, яка працює зі швидкістю 14 мілісекунд.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook