Автоновини

Uber звернув розробку вантажних безпілотників

Фото: Uber

Компанія Uber прийняла рішення відмовитися від розробки вантажних безпілотних автомобілів. Про це повідомляє Techcrunch з посиланням на керівника підрозділу Uber Advanced Technologies Еріка Мейхофера. За його словами, тепер компанія зосередиться тільки над створенням легкових безпілотників. Про причини такого рішення не повідомляється.

«Ми зважилися на важливий крок і повернулися на дороги Піттсбурга. Ми хочемо закріпити цей важливий момент, тому вважаємо найкращим шляхом, зосередження всіх сил і умінь нашої команди на цьому напрямку», – пояснив топ-менеджер.

З 2016 року випробування важких вантажівок з автоматичним управлінням запустив американський стартап Otto, що є власністю таксі-сервісу Uber. Наприклад, в серпні безпілотний тягач Otto, побудований на базі вантажівки Volvo, самостійно зміг доставити 50 тисяч банок пива, проїхавши понад 200 км з міста Форт-Коллінс до Колорадо-Спрінгс.

Однак пізніше фірма Waymo, яка орієнтована на розробку автономних технологій, звинуватила компанію Uber її проект Otto у використанні крадених технологій для безпілотних автомобілів. Відповідний позов був направлений до окружного суду Сан-Франциско, повідомляє Reuters. Зокрема Waymo вважає, що інженер Ентоні Левандовскі, перед тим як покинути Google викрав близько 14 000 файлів, що містять інформацію про розробку автономних технологій. Топ-менеджера звинуватили у використанні цих даних для розробки безпілотної системи для Otto.

У березні нинішнього року безпілотний автомобіль компанії Uber на смерть збив жінку-велосипедиста в штаті Арізона 18 березня. Трагедія сталася в місті Темпе поруч з пішохідним переходом. У момент аварії машина рухалася в автономному режимі. Це перший зафіксований випадок загибелі людини в результаті наїзду безпілотного транспортного засобу. Після цього компанія була змушена тимчасово зупинити випробування безпілотників.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook