Автоновини

Безпілотний автомобіль Uber збив на смерть пішохода

Фото: Associated Press

Безпілотний автомобіль компанії Uber на смерть збив жінку-велосипедиста в штаті Арізона, повідомляє The New York Times. За даними видання, трагедія сталася в місті Темпе поруч з пішохідним переходом. У момент аварії машина рухалася в автономному режимі. Це перший зафіксований випадок загибелі людини в результаті наїзду безпілотного транспортного засобу.

За даними поліції, в салоні автомобіля знаходився водій. Однак взяти управління на себе він не встиг. Офіційна причина ДТП поки не називається. При цьому компанія Uber вже прийняла рішення тимчасово припинити випробуваннях своїх безпілотників в американських містах.

У свою чергу, газета San Francisco Chronicle повідомляє, що місцева поліція на даний момент не знайшла провини безпілотника в аварії. За даними правоохоронних органів автомобіль Volvo рухався в автономному режимі зі швидкістю 61 км / г. Жінка несподівано вискочила на дорогу, в результаті система просто не встигла зреагувати на виниклу небезпеку.

«За попередніми даними, Uber навряд чи винен в цьому ДТП», – заявив місцевий шеф поліції.

З 2016 року Uber запустив в тестовому режимі сервіс по онлайн-виклику таксі, керованих автопілотом. Для цього компанія використовує автомобілі Volvo, оснащені безпілотною системою. Крім цього в парку Uber знаходяться Ford Fusion з гібридною силовою установкою.

У салоні кожного з них перебувають водій і інженер, які при необхідності можуть взяти керування на себе. Крім цього в автопарку Uber з’являться моделі Mercedes-Benz з системою безпілотного керування. Відповідну угоду компанія підписала з концерном Daimler. Очікується, що перші безпілотні машини німецького бренду Uber почне використовувати вже в найближчі роки. Швидше за все, для цих цілей будуть використовуватися седани E-Class.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook