Автоновини

Porsche стала співвласником виробника електричних гіперкарів Rimac

Компанія Porsche стала співвласником розробника електричних гіперкарів Rimac, отримавши 10% акцій молодої хорватської компанії. Німецький автовиробник сподівається, що співпраця з Rimac допоможе в подальшій розробці автомобілів з «зеленими» силовими установками.

На даний момент в компанії Rimac, заснованої в 2009 році, працює близько 400 осіб. Хорвати спеціалізуються на нових технологіях в області батарей і електричних агрегатів, а також на людино-машинному інтерфейсі.

Останньою розробкою Rimac став електричний гіперкар C_Two з карбоновою конструкцією, який був представлений в березні 2018 року на Женевському автосалоні. Новинка отримала по електричному двигуну на кожній осі, які в сумі видають 1914 к.с. і 2300 Нм крутного моменту.

Агрегати, що працюють в парі зі спеціальною одноступінчастою передачею, дозволяють автомобілю прискорюватися з місця до 100 км / год за 1,85 секунди. Максимальна швидкість – 415 км на годину. Запасу літій-іонних батарей на 120 кВт-год вистачає на 650 кілометрів.

Що стосується Porsche, то німці недавно анонсували свій перший електричний спорткар, який отримає назву Taycan. Його прототип, показаний в Парижі в 2016 році, укомплектували двома електричними двигунами, встановленими на передній і задній осі. В сумі агрегати розвивають більше 600 кінських сил, завдяки чому електрокар розганяється з місця до 100 км / год за 3,5 секунди. Максимальний пробіг без підзарядки акумуляторів склав близько 500 кілометрів (по європейському циклу NEDC). Випуск серійного автомобіля стартує в 2020 році.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook