Автоновини

Новий Volvo S60: 415-потужний гібрид і напівавтоматичне управління

Фото: Volvo

Компанія Volvo офіційно представила седан S60 нового покоління, що став першою сучасною моделлю шведської марки, в лінійці якої не буде дизельних моторів. Прем’єра автомобіля відбулася на спеціальному заході на американському заводі автовиробника в Чарльстоні (штат Південна Кароліна).

В основу нового S60 лягла легка модульна архітектура SPA, яка вже використовується на кросоверах XC90 і XC60, легкових автомобілях «90-й серії», а також на універсалі V60. З останнім седан S60 і розділив основні вузли і агрегати.

Довжина нового Volvo S60 склала 4761 мм, ширина разом з зовнішніми дзеркалами – 2040 мм, а висота – 1431 міліметр. Розмір колісної бази дорівнює 2872 міліметрів. Об’єм багажного відділення становив 442 літра. Автомобіль отримав спортивну незалежну двохважельну підвіску спереду і багатоважель ззаду.

У лінійці моторів нового Volvo S60 НЕ буде дизелів. Базовим двигуном седана став дволітровий чотирициліндровий турбоагрегат T5, що розвиває 249 кінських сил. Він поєднується з восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач і системою повного приводу. Такий седан здатний прискорюватися з місця до 100 км / год за 6,5 секунди. Крім того, S60 буде пропонуватися з дволітровим двигуном з турбіною і компресором, що видає 310 кінських сил.

Плюс до всього, в лінійку увійшли дві гібридні модифікації. Перша комплектується двигуном T8 робочим об’ємом два літри з комбінованим наддувом (турбіна і приводний нагнітач). Він працює в парі з 65-кіловатним електромотором, розташованим на задній осі. В сумі агрегати видають 390 к.с. і 640 Нм крутного моменту. Седан набирає першу “сотню” за 4,9 сек., а його максимальна швидкість примусово обмежена 250 км на годину.

Топова версія була розроблена фахівцями заводського тюнера Polestar, що став окремим брендом. Вона оснащена тієї ж гібридною силовою установкою, але при цьому отримала інший електронний блок керування двигуном, спортивну випускну систему, а також гальмівні механізми Brembo і перенастроюючу підвіску. Сумарна продуктивність агрегатів підвищилася до 415 к.с. і 670 Нм. Розгін до 100 км / год займає 4,7 секунди.

У список електронних асистентів увійшла система City Safety, здатна визначати об’єкти на шляху і задіяти гальмо в разі необхідності, а також функцію напівавтоматичного управління, що працює на швидкості до 130 км / г.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook