Автоновини

Porsche Taycan: серійне втілення концепту Mission-E

Виробництво нової моделі німецької марки почнеться в наступному році на заводі в Цуффенхаузені.

Нагадаємо, Porsche представив концепт Mission-E в рамках Франкфуртського автосалону в 2015 році. Заявлені тоді виробником характеристики моделі зараз підтверджуються, крім того, вже названо офіційну назву новинки – Taycan. В перекладі з турецької це означає «швидкий і енергійний як лоша», що натякає на логотип виробника, на якому зображується гарцюючий кінь з 1952 року.

Представники компанії акцентують увагу на тому, що Taycan це «спорткар з душею Porsche», а керівник Porsche Олівер Блюм заявив, що цей автомобіль «уособлює свободу». Правда, слово седан в описах майбутньої новинки відсутній.

У Porsche намір інвестувати близько півмільярда євро в розробку «модифікацій і похідних Taycan». Наприклад, на Женевському автосалоні був представлений концепт Mission-E Cross Turismo з аналогічною седану технічною начинкою, що може вказувати на появу крос-універсала в майбутньому. Швидше за все, будуть також кабріолет і купе.

Силова установка Porsche Taycan включатиме два електромотора і розвивати потужність понад 600 к.с. Час розгону з нуля до «сотні» складе 3,5 секунди, а позначку 200 км / год стрілка спідометра буде перетинати менш ніж за 12 секунд. Запас ходу по циклу NEDC складе 500 км.

До речі, час зарядки батареї, достатньої для 100 км пробігу складе чотири хвилини, а за 15 хвилин можна зарядити акумулятор на 80% за допомогою 800-вольтової системи. За попередніми даними ціновий діапазон Porsche Taycan буде порівнянний з Panamera. Чи буде новинка Porsche продаватися в нашій країні поки невідомо.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook