Автоновини

Volkswagen і Ford займуться спільною розробкою автомобілів

Компанії Volkswagen і Ford планують створити стратегічний альянс. На даний момент сторони ведуть відповідні переговори. Очікується, що в рамках угоди компанії займуться спільною розробкою комерційного транспорту, повідомляє Reuters.

Також сторони підкреслили, що створення альянсу не передбачає обміну цінними паперами. Інші подробиці про проект поки тримаються в секреті. На даний момент Volkswagen вже володіє двома фірмами, які виробляють вантажівки – MAN та Scania. У свою чергу, Ford є одним з лідерів з продажу середьотонажних вантажівок в США. Також в цій країні користуються популярністю пікапи цього бренду.

«Потенційний альянс з Ford розглядається нами як можливість підвищити конкурентоспроможність обох компаній у всьому світі», – цитує Autocar керівник відділу стратегічного планування VW Group Томаса Седрана.

Раніше Volkswagen уклав договір з японською компанією Hino, яка також виробляє вантажні автомобілі. Сторони створили комерційний альянс, який передбачає розробку дизельних, бензинових і електричних моторів, а також гібридних силових установок.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook