Тест-драйви

Maserati Quattroporte: більш потужний, більш гнучкий і безпечний

Фото: Maserati

В останній версії Maserati Quattroporte 3.0 V6 тепер має 430 замість 410 к.с. разом з 580 Нм при 1750 об / хв. Як і в минулому, то він завжди доступний із заднім приводом або з вбудованим Q4, розробленим в будинку Trident з австрійською Magna. І як і раніше він здатний відправити 100% тяги на задню вісь, а також миттєво передати розподіл, який може бути 50:50, коли цього вимагає ситуація.

Поява електропідсилювача ніяк не відбилася на відчуттях від управління — седан жадібно слідує за будь-якими відхиленнями від нульової відмітки, не обділяючи водія чистим зворотним зв’язком і передбаченою реактивною дією на кермі. Жодної синтетики, все дуже природно. Схоже, свою фірмову італійську породу Quattroporte зберіг, а що там з активною безпекою?

Незважаючи на німецьке походження комплектуючих, все помічники працюють по-італійськи. Датчики «мертвих» зон спрацьовують в найнесподіваніших ситуаціях, активний круїз-контроль вимагає певної частки терпіння і вправності, а система контролю за смугою руху при серйозному відхиленні від курсу реагує занадто емоційно, як та палка італійська жінка. Але навіть якщо б всі ці електронні помічники працювали ідеально, все одно важко уявити собі людину, яка захотіла б замовити їх на свій Maserati.

А ось що давно слід було б поміняти у всіх автомобілях італійської марки, так це неслухняний селектор автоматичної трансмісії і єдиний підрульовий перемикач, що відповідає за роботу склоочисників, оптики і ще бог знає чого. І якщо з останнім порозумітися виходить вже через пару годин, то передбачити, яку передачу коробки включить по твоїй команді, майже неможливо. Втім, представники компанії чесно признають, що прекрасно знають про існуючі проблеми і іпрацюють над тим, щоб представити найбільш витончене рішення.

Звучить, як чергове маркетингове базікання, але певну роботу в Maserati вже виконали. Наприклад, при поточному оновленні вони замінили мультимедійну систему. Скромний екран із застарілою графікою нарешті поступився місцем великому тачскріну з діагоналлю 8,4 дюйма і вбудованими інтерфейсами Apple Carplay і Android Auto. Меню, до речі, теж організовано трохи інакше. Тепер тут все логічно, а сама система без зволікань реагує на команди користувача.

«Але, Maserati – це в першу чергу їзда, а вже тільки потім про комфорт і сучасні технології», – заперечить фанат марки і буде абсолютно правий. Щоб в цьому переконатися, досить з’їхати з шосе на звивисту гірську дорогу і включити спортивний режим.

Не дивлячись на свої габарити і чималу масу, Quattroporte угвинчується в тісні повороти як мінімум не гірше інших спорткупе. Різниця з компактнішим Ghibli відчувається на рівні нюансів. Кожного разу, виявляючись за кермом Maserati, не перестаєш дивуватися, наскільки цілісно і самобутньо управляються ці машини. Додайте до цього наддувний V6 з хорошим запасом моменту в зоні середніх зворотів, задній привід і систему стабілізації, яка майже ніколи не втручається в процес, і ось ви вже розігнали свій пульс до значень на марафонській дистанції.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook