Автоновини Тест-драйви

Час діяти агресивно: Драйв Lamborghini Urus

Невелике озеро Браччано і розташований неподалік від нього гоночний трек Vallelunga знаходяться приблизно в сорока кілометрах від Риму. Але така близькість до столиці ніяк не впливає на якість місцевих доріг. Вони точно такі ж, як і по всій Італії, але вони є, на відміну нашим українським. Час від часу, Urus відчутно трусить на латках наспіх забитих ям, гудронових швах і глибоких тріщинах. Неприємний знервований свербіж при проїзді невеликих нерівностей пробігає не тільки по кузову, а й передається в салон і на кермо.

Буквально пару років тому будь-яке подібне міркування про автомобілі Lamborghini викликало б легке здивування, але тепер все інакше. Urus хоч і спортивний, але все ж кросовер. Або як називають його самі італійці – SuperSUV. Так що з нього і попит інший. Тим більше, що при створенні Urus в розпорядженні фахівців «Ламбо» виявилася одна з найбільш вдалих платформ сучасності – MLB Evo. Та, на якій побудовано величезну кількість неймовірно збалансованих машин, починаючи від технологічних Audi A8 і Q7 і закінчуючи Букінгемським палацом на колесах, тобто Bentley Bentayga.

Втім, при попаданні в великі ями Urus поводиться незворушно. Підвіски на пневмостійці тихо ковтають навіть дуже великі вибоїни, а ходи їх здаються настільки великими, що виникає відчуття, ніби їх в принципі неможливо стиснути в буфер. І почасти так і є. Наприклад, у позашляхових режимах руху в максимально піднятому положенні кузова кліренс італійського кросовера досягає 248 мм.

До речі, Urus – перший Lamborghini, в мехатроніці якого закладені настройки для бездоріжжя. Крім традиційних Strada, Sport і Corsa тут з’явилися режими Sabbia (пісок), Terra (земля) і Neva (сніг). У них, до речі, змінюються не тільки налаштування системи стабілізації, але і активного заднього міжколісного диференціала. Єдине, що залишається незмінним – налаштування центрального міжосьового диференціала. Він розподіляє крутний момент в пропорції 60:40 на користь задніх коліс в будь-якому з режимів руху.

Цей набір техніки поряд з повнокерованим шасі не пасує і на треку, особливо при перекладі всіх систем в режим Corsa. На вузькій стрічці кільця «Валлелунга» Urus тримається не гірше інших спортседанів. А ставити його в один ряд зі справжніми купе не дозволяє, мабуть, лише маса – все ж в реакціях Lamborghini відчувається якась важкість. Ще б пак: більше 5 м довжини і понад 2 тонн маси. Однак те, як Urus угвинчується в повороти, і то, як активні стабілізатори пручаються крену, дійсно вражає.

А як голосить наддувний V8 – низько, з відстрілами при перемиканні. Втім, головне в моторі все ж не звук, а віддача. Максимальні 650 сил він видає вже при 6000 об / хв, а піковий момент в 850 Нм розмазаний на широченній полиці з 2250 до 4500 об / хв. Двигун укупі з новітньою восьмиступінчастою коробкою передач і системою повного приводу на основі диференціала Torsen допомагають Urus встановити відразу декілька рекордів в класі: розгін до “сотні” за 3,6 с, до 200 км / год за 12,9 і максималка в 305 км / г.

Рекордним буде і тираж Urus. Спеціально для випуску першого кросовера на заводі Lamborghini в Санта Агата Болоньєзе побудований новий виробничий цех, який обладнаний найсучаснішими складальними роботами. У лінійці італійського виробника Urus стане першою моделлю, в збірці якого використання ручної праці буде зведено до мінімуму.

Ця технологічність і дозволить Urus стати наймасовішою моделлю Lamborghini в історії. У наступному році буде випущено близько 1000 таких автомобілів, а ще через рік виробництво наростять до 3500 одиниць. Таким чином, тираж Urus складе рівно половину від загального обсягу автомобілів, які Lamborghini планує виробляти через пару років.

На питання, чи не відіб’ється на іміджі і ексклюзивності автомобілів Lamborghini настільки відчутний тираж «Урусу», глава компанії Стефано Доменікалі з упевненістю відповідає «ні» і тут же додає: «Зараз не можна розслаблятися – час діяти агресивно».

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook