Автоновини Тест-драйви

Бездоганна філософія: Преміальний кросовер Mazda СХ-9

Бездоганна філософія: Преміальний кросовер Mazda СХ-9

Всі зміни в кросовері CX-9 приховані в дрібницях. Але саме вони в сукупності покликані підвищити рівень комфорту в салоні і зробити їзду більш тихою і плавною.

Головні зміни по техніці відбулися в ходовій частині кросовера. У передніх і задніх амортизаторах з’явилися додаткові пружини відбою: відтепер проїзд дорожніх нерівностей не супроводжується сторонніми звуками, а сам хід пом’якшав. Додатково відсіяти вібрації, що приходять на кузов на поганій дорозі, також допомогли нові опори задніх стійок з поліуретану.

Масштабних претензій по керованості до Mazda СХ-9 – https://www.mazda-avtomir.ru/cars/new-cx9/crossover/overview/ майже ніколи не було і до поновлення: автомобіль сприймався скоріше як великий седан, ніж кросовер. Тепер же різниця стала ще менше. Завдяки новим жорстким опорам рульової рейки інженерам вдалося домогтися більш лінійних відгуків на дії керма, а перенесення зовнішніх кульових опор дозволило зменшити клевки на гальмуваннях.

У всіх комплектаціях CX-9 покладається на безальтернативний 2,5 літровий мотор Skyactiv потужністю 231 кінська сила. Алюмінієва рядна «четвірка» з турбонаддувом дозволяє комфортно пересуватися на важкому автомобілі в місті, але при обгонах на трасі додаткові 50-70 к. с. їй би не завадили. Крутний момент як і раніше передається на колеса через 6-ступінчастий “автомат”, а повнопривідна трансмісія i-Activ AWD оснащена нехитрою імітацією міжколісних блокувань.

Приладова панель тепер комбінована, у центрі нової приборки – 7-дюймовий дисплей з великим спідометром, шкалами витрати палива і запасу ходу. Останні спочатку трохи збивають з пантелику, але з часом до них звикаєш. Тут же відображається пробіг, обраний режим трансмісії, температура за бортом і задана швидкість круїз-контролю. З боків – звичні аналогові шкали з «живими» стрілками: тахометр, рівень палива в баку і температура охолоджуючої рідини.

Окрему увагу приділили поліпшенню шумоізоляції кросовера. Звукопоглинальних матів тепер стало більше і на стелі, і на підлозі. На жаль, повністю оцінити виконану роботу під час тест-драйву не вдалося: всі автомобілі були взуті в шиповані шини, гул від яких було чітко чути при їзді по асфальту. Але навіть при такому звуковому супроводі було зрозуміло, що аеродинамічних шумів в салоні поменшало, особливо на шосейних швидкостях.

Мультимедійний комплекс нарешті потоваришував з інтерфейсами Apple CarPlay і Android Auto. Тепер користуватися основними додатками на смартфоні можна, майже не відволікаючись від дороги. В іншому мультимедійна система перекочувала сюди з дорестайлінгової машини без змін: той же є логічним розташування всіх пунктів меню і інтуїтивно зрозуміле управління за допомогою джойстика на центральному тунелі.

Зберігши яскраву зовнішність і гідні їздові якості, оновлена Mazda CX-9 пропонує покупцеві ще більше комфорту і корисних опцій з невеликою надбавкою в ціні.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook