Автоновини

Jaguar розробить новий екстремальний суперкар

Фото: Jaguar Land Rover

Компанія Jaguar розробить нову екстремальну версію однієї зі своїх моделей, яка отримає позначення Project 9 – за аналогією Project 7 і Project 8. Про це виданню Top Gear розповів глава підрозділу Special Vehicles Operations Джон Едвардс.

«Безумовно точно ми створимо Project 9, проте поки ми не знаємо точно, що це буде за автомобіль», – пояснив Едвардс. Передбачається, що британці можуть побудувати «заряджену» версію кросоверів E-Pace або F-Pace, або седана XJ.

Раніше стало відомо, що Jaguar модернізував найпотужніший і найшвидший дорожній автомобіль в своїй історії – 600-потужний седан XE SV Project 8. Так, інженери британської марки використовували нові сайлентблоки і більш жорсткі пружини в підвісці, а також посилені кріплення двигуна. Плюс до всього, на седані використовували модернізовані гальмівні механізми, що забезпечують «покращене почуття педалі».

Jaguar XE SV Project 8 оснащений п’ятилітровою компресорною «вісімкою» від суперкара F-Type SVR, віддача якої підвищилася з 575 до 600 кінських сил. Крутний момент залишився тим самим – 700 Нм. Суперседан здатний розганятися з місця до 96 км / год за 3,3 секунди, а його максимальна швидкість перевищує 320 км на годину.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook