Автоновини

У Києві представили унікальний автомобіль Другої світової (відео)

У Києві на Технічному фестивалі можна побачити унікальний штабний автомобіль Другої світової. Це ГАЗ-61-73 – «емка» з колісною формулою 4х4, відреставрований одним київським колекціонером. Машина свого часу стала першим в світі повнопривідним легковим автомобілем з закритим кузовом типу седан.

Автомобіль ГАЗ-61-73 почали випускати в липні 1941-го і до кінця року випустили близько 100 од. Потім машину виготовляли малими партіями. Всього до кінця війни вироблено 194 од. “Емка” 4х4 використовувалася перш за все для перевезення вищого командного складу.



Машина відрізняється збільшеним на 150 мм дорожнім просвітом і наявністю переднього ведучого моста. В якості силового агрегата використовується 6-циліндровий двигун ГАЗ-11 потужністю 76 к.с.

А ось запорізький автомотоклуб «Фаетон» продемонстрував досить рідкісний бронетранспортер – БТР-152В зразка 1954 року. Зовнішні його відмінності – винесені назовні трубки системи централізованої підкачки шин.

БТР-152В на фестивалі в Києві можна побачити в зчепленні з буксирно-моторним катером БМК-130М. Останній оснащується двотактним судновим дизелем ЯАЗ-204В потужністю 100 к.с. Даний катер в ходить до складу важкого мостового парку ТМП. Швидкість штовхання 60-тонного порома – до 8,5 км / год.

 

ДЖЕРЕЛО: autocentre.ua

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook