Автоновини

Представлений перший український суперкар

Фото: Proteros

Українське кузовне ательє Proteros представило на фестивалі ретро-техніки Old Car Land флагманський проект – ретрофутуристичне купе Blade Nagual. За словами глави компанії Гріга Тоболіна, двохдверка, названа на честь міфологічного теріоморфного двійника людини, покликаного продемонструвати «нові грані сприйняття автомобіля як засобу індивідуалізації особистості».

Стилістично Proteros Blade Nagual нагадує легендарне купе Lancia Stratos, в окремих елементах можна виявити схожість з Lamborghini Countach. Насправді ж, кузов машини – це грунтовно перероблений остов Mazda RX-7 1989 року.

На сторінці ательє в мережі Facebook зазначено, що проект аматорський. Більше ніякої інформації про автомобіль не повідомляється.

У жовтні 2017 року у Мережі з’явилися фотографії українського суперкара Himera Q. Машину вдалося зняти під час перевезення на одній із заправних станцій в латвійському селі Кекаві. Побудовано два прототипи моделі – вони проходять випробування в Іспанії.

На початку квітня українська IT-компанія «Інфоком ЛТД» продемонструвала безпілотник на базі ZAZ Lanos. Апаратну частину для комплексу автономного управління придбали за кордоном, програмну в компанії розробили самостійно.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook