Автоновини

Toyota зупинила випробування безпілотних автомобілів

Фото: Toyota

Компанія Toyota прийняла рішення призупинити випробування своїх безпілотних автомобілів в США. Це сталося після ДТП з летальним результатом, в яке потрапила автономна машина Uber, повідомляє Dallas News. Японський бренд веде тести своїх безпілотників в Мічигані і Каліфорнії.

«Оскільки ми розуміємо, що ця трагедія може надати емоційний вплив на наших тестувальників. Toyota вирішила тимчасово призупинити випробування безпілотних технологій на дорогах загального користування», – пояснили в компанії.

Представники Toyota відзначають, що для створення безпечного автопілота потрібні «мільярди кілометрів» випробувань, частина з яких буде пройдена в режимі комп’ютерної симуляції, а частина – на громадських дорогах. При цьому в компанії підкреслили, що їм також потрібен спеціальний випробувальний полігон, де можна буде моделювати найбільш екстремальні дорожні ситуації. Тестовий трек буде побудований на південному сході штату Мічиган. Японський автовиробник інвестує в створення унікальної траси п’ять мільйонів доларів.

Розслідування смертельного ДТП за участю Uber поки триває. Трагедія сталася в місті Темпе поруч з пішохідним переходом. Безпілотний автомобіль компанії Uber на смерть збив жінку-велосипедиста. У момент аварії машина рухалася в автономному режимі. Це перший зафіксований випадок загибелі людини в результаті наїзду безпілотного транспортного засобу.

На даний момент місцева поліція не знайшла провини безпілотника в аварії. За даними правоохоронних органів автомобіль Volvo рухався в автономному режимі зі швидкістю 61 км / г. Жінка несподівано вискочила на дорогу, в результаті система просто не встигла зреагувати на виниклу небезпеку.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook