Автоновини

Google запустив тести безпілотників без водіїв-операторів

Фото: Waymo

У штаті Арізона стартували випробування автомобілів з автоматичним управлінням без страхувального оператора на водійському сидінні.

Компанія Waymo (проект Google) розпочала тести машин з автоматичним управлінням без випробувача-оператора на водійському місці. Про це на технічній конференції в Лісабоні заявив глава Waymo Джон Крафчік, повідомляє The Verge.

Випробування за новою схемою стартували в місті Чандлер (штат Арізона) на обмеженій території в 100 квадратних миль. При цьому оператор як і раніше знаходиться в салоні безпілотника, проте вже сидить не за кермом.

Безпілотники створені на базі гібридних мінівенів Chrysler Pacifica. Машини обладнані камерами і потужними сенсорами для кругового огляду, а також лазерами, здатними розпізнавати об’єкти на відстані в 300 метрів. В кінцевому підсумку Waymo планує запустити власний сервіс безпілотного транспорту, який буде працювати на основі мобільного застосування.

Раніше стало відомо, що Waymo збирається розширити програму випробувань своїх автомобілів з системами автоматичного управління. Безпілотники будуть протестовані взимку в штаті Мічиган з «справжньою зимою, де можна буде перевірити роботу всіх систем і сенсорів в холодному і сирому кліматі». Крім того, випробувачі зможуть перевірити, як машини поводяться при пересуванні по льоду, снігу і сльоти.

Передбачається, що в 2018 році в Каліфорнії дозволять проводити тести машин з автоматичним управлінням, у яких не буде керма, педалей, зовнішніх дзеркал і водіїв-операторів в салоні.

Нові правила істотно відрізняються від оригінального зводу вимог до випробувань безпілотників, запропонованих в 2015 році. В одному з основних умов, прописаних в колишньому документі, зазначалося, що за кермом машини з автопілотом завжди повинен знаходитися водій-випробувач, який в будь-який момент повинен бути готовий взяти керування на себе.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook