Автоновини

Euro NCAP розбив вісім новинок автопрому

Фото: Euro NCAP

Європейська організація провела краш-тести Volvo XC60, Citroen C3 Aircross, Mitsubishi Eclipse Cross, Opel Crossland X, Skoda Karoq, Volkswagen T-Roc, Volkswagen Polo нового покоління і Seat Arona.

Європейська незалежна організація Euro NCAP провела краш-тести восьми новинок світового автопрому: Volvo XC60, Citroen C3 Aircross, Mitsubishi Eclipse Cross, Opel Crossland X, Skoda Karoq, Volkswagen T-Roc, Volkswagen Polo нового покоління і Seat Arona. При цьому перші три моделі незабаром повинні з’явитися на українському ринку. Всі автомобілі за результатами випробувань отримали максимальну оцінку – п’ять балів з п’яти.

Так, найвищий бал отримав кросовер Volvo XC60 нового покоління. Безпека водія та пасажирів оцінили в 98%, дітей – в 87%, пішоходів – в 76%, а ефективність роботи електронних систем – в 95%. Нарікання експертів викликала лише низька захищеність грудної клітини задніх пасажирів при лобовому зіткненні по всій ширині автомобіля.

Безпека водія компактного кросовера Citroen C3 Aircross, який добереться до України в 2018 році, склала 85%, дітей – 82%, а пішоходів – 64%. Електронні пристрої оцінили в 60%. Кросовер добре себе показав практично у всіх видах краш-тестів, проте з’ясувалося, що при задньому зіткненні пасажири заднього ряду мають високу ймовірність отримання серйозних травм хлистів шиї. Для пішоходів велику небезпеку становлять нижні зони лобового скла в районі передніх стійок.

Максимально високі оцінки отримав новий кросовер Mitsubishi Eclipse Cross, українські продажі якого стартують в наступному році. Безпека водія та дорослих пасажирів – 97%, дітей – 78%, пішоходів – 80%, а ефективність електронних систем – 71%. Як і у випадку з Volvo XC60, тести показали лише невисокий ступінь захищеності грудей задніх пасажирів при лобовому зіткненні по всій ширині машини. При цьому випробування показали хорошу роботу функції попередження фронтальних зіткнень.

Euro NCAP також провела випробування нового кросовера Skoda Karoq, представленого у вересні на Франкфуртському автосалоні. Безпека водія та дорослих пасажирів – 93%, дітей – 79%, пішоходів – 73%, а ефективність електронних систем – 58%.

Плюс до всього, організація Euro NCAP провела краш-тести хетчбека Volkswagen Polo шостого покоління. Це модель повинна дістатися до нашого ринку у вигляді седана, який піддасться адаптації.

Безпеку водія та пасажирів оцінили в 96%, пасажира-дитини – в 85%, пішоходів – в 76%, а пристроїв безпеку – в 59%. Фахівці відзначили, що стандартне оснащення компактного хетчбека включає обмежувач швидкості і систему автоматичного екстреного гальмування.

В Euro NCAP також провели випробування трьох компактних кросоверів: Opel Crossland X, Seat Arona і Volkswagen T-Roc. Всі автомобілі також отримали максимальну оцінку за безпеку.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook