Автоновини

Google протестує безпілотники в зимових умовах

Фото: Waymo

Автономні автомобілі навчаться їздити в важких зимових умовах по снігу і льоду. Перші випробування проведуть в штаті Мічиган.

Компанія Waymo (проект Google) збирається розширити програму випробувань своїх автомобілів з системами автоматичного управління. Безпілотники будуть протестовані взимку в штаті Мічиган, повідомляється в офіційному блозі компанії.

На даний момент Waymo проводить тести в південних штатах з м’якими зимами – в Каліфорнії і Арізоні. Тепер автомобілі відправлять в північний штат Мічиган з «справжньою зимою, де можна буде перевірити роботу всіх систем і сенсорів в холодному і сирому кліматі». Крім того, випробувачі зможуть перевірити, як машини поводяться при пересуванні по льоду, снігу і сльоти.

Раніше стало відомо, що автомобілі Waymo навчаться розпізнавати машини екстрених служб, щоб мати можливість надавати їм перевагу на дорозі. Інженери Waymo записали різні види сирен, які використовуються службовими автомобілями.

Особливі сенсори безпілотників здатні розпізнавати спеціальні сигнали і визначати точне місце розташування машини екстрених служб, що наближається. Залежно від ситуації, електроніка приймає потрібне рішення, щоб дати дорогу на перехресті або пропустити службовий транспорт, притулившись до узбіччя.

Навесні тести мінівенів стартували в околицях міста Фінікс, штат Арізона. У випробуваннях вперше взяли участь звичайні люди, які виступили в ролі пасажирів. На даний момент Waymo в США тестує близько 100 безпілотників Pacifica, до яких незабаром додадуться ще 500.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook