Автоновини

Названі найнадійніші автомобілі

Фото: Genesis

Американська компанія J.D. Power and Associates, яка проводить незалежні дослідження задоволеності клієнтів, опублікувала щорічний рейтинг автовиробників з найбільш якісними і надійними машинами. Вперше список очолила компанія Genesis.

Дослідження засноване на опитуванні 75 500 американських власників нових автомобілів. Їх попросили відповісти на 233 питання (розділені на 8 основних категорій) про проблеми, виявлених ними протягом перших 90 днів експлуатації. На основі опитування був складений рейтинг, що відображає середню кількість дефектів, що припадають на 100 автомобілів кожної марки.

З’ясувалося, що на кожні 100 автомобілів компанії Genesis доводиться 68 проблем. На другому місці опинився торішній переможець рейтингу – Kia (72 несправності на 100 машин). Замикає першу трійку компанія Hyundai, показник якої склав 74 дефекти на 100 автомобілів. На четвертому і п’ятому місці Porsche (79) і Ford (81) відповідно.

Автовиробником з самими ненадійними машинами назвали компанію Land Rover – 160 дефектів на 100 автомобілів. Крім того, в самому низу списку опинилися марки Jaguar і Volvo з показниками 148 і 122 поломки відповідно.

У повідомленні компанії наголошується, що якість автомобілів в середньому зросла на 4% в порівнянні з минулим роком. «Немає ніяких сумнівів в тому, що більшість автовиробників прислуховуються до споживачів і виводять якість автомобіля на найвищий рівень», – заявив один з провідних експертів J. D. Power Дейв Сарджент.

При цьому в компанії відзначили, що найбільше власники нових машин як і раніше скаржаться на збої і помилки в мультимедійних комплексах, а також на некоректну роботу електронних допоміжних систем.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook