Автоновини

Toyota випустить безпілотник з велосипедними педалями в салоні

Фото: Toyota / Autoguide

Північноамериканський підрозділ компанії Toyota запатентувала нову технологію для безпілотних автомобілів, всередині яких пропонується встановлювати велосипедні педалі для підзарядки акумуляторів. Про це повідомляє AutiGuide.

За задумом розробників, нова система може виявитися корисною в автомобілях системи райдшерінга, де пасажири зможуть крутити педалі, поповнюючи запас батарей. Чим інтенсивніше буде робота, тим більше енергії буде регенерувати, що зменшить вартість самої поїздки. Крім того, самим беспилотникам доведеться рідше відправлятися на станції підзарядки.

На початку 2018 року компанія Toyota представила прототип безпілотного універсального автомобіля e-Palette, який покликаний дати уявлення про новий мобільний сервіс майбутнього.

Toyota e-Palette буде пропонуватися з різними кузовами завдовжки від чотирьох до семи метрів. Розміри дозволять обладнати автомобіль під кожен конкретний вид бізнесу. Наприклад, Uber зможе зробити пасажирську машину для системи райдшерінга, а Pizza Hut створити мобільну точку для продажу піци. Тестування нової платформи Toyota e-Palette почнеться в 2020 році. Передбачається, що програмне забезпечення безпілотника буде оновлюватися через хмарний сервіс.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook