Автоновини Військова техніка

Нарешті «Українська бронетехніка» розробили автомобіль для заміни армійських УАЗів

Нарешті «Українська бронетехніка» розробили автомобіль для заміни армійських УАЗів

Новий автомобіль розроблений за вимогами та технічним завданням замовника в рекордний термін. До 1 вересня свої прототипи мають представити всі учасники конкурсу Міноборони.

Про нову розробку повідомив генеральний директор Конструкторсько-виробничого підприємства «Українська бронетехніка» Владислав Бельбас.

«За моєю спиною знаходиться новий продукт нашої компанії розроблений за вимогами та технічним завданням Замовника в рекордний термін! Чекайте презентацію найближчим часом після внутрішніх заводських випробувань!» – написав він у Facebook 27 серпня.

Публікацію супроводжує фото на фоні трьох автомобілів. Два з них це вже відомі – це броньовані «Новатор» (kamrat-M) та «Варта» (kamrat-L). Новий автомобіль майже повністю затуляє собою Владислав Бельбас, водночас видно що він значно менший.




Хоча він прямо не називає, а ні замовника, а ні призначення машини, найбільш імовірно, що це позашляховик, якій розробляється за відкритим конкурсом у рамках дослідно-конструкторської роботи «Сайгак», що має замінити у ЗС України технічно і морально застарілі УАЗ-469, УАЗ-3151. Адже за умовами конкурсу прототип мають представити до 1 вересня.

Нарешті «Українська бронетехніка» розробили автомобіль для заміни армійських УАЗів
СБА “Варта”, “Новатор” та новий військовий позашляховик від “Української бронетехніки” / Фото: Владислав Бельбас

Нагадаємо, що на конкурс щодо розроблення нового багатоцільового автомобіля, оголошений Міноборони 1 березня, заявились п’ять приватних компаній і одна громадська організація:

  • ТОВ «Протект Інжиніринг» (фактично «Богдан Моторс» після ребрендингу);
  • ТОВ «Віді Юнікомерс»;
  • ТОВ «Українська бронетехніка»;
  • ТОВ «Конструкторсько-виробниче підприємство «Синергія»;
  • Відкрите акціонерне товариство «Укравтобуспром»;
  • Міжнародний аналітичний центр права «НГО МАЦП».

21 травня учасники конкурсу отримали тактико-технічні завдання, які були розроблені Центральним науково-дослідним інститутом озброєння та військової техніки Збройних Сил України (ЦНДІ ОВТ ЗСУ) у рамках дослідно-конструкторської роботи (ДКР) «Сайгак».

П’ять підприємств підтвердили свою участь, натоміть Міжнародний аналітичний центр права «НГО МАЦП», об’єктивно оцінивши свої можливості, відмовився від подальшої участі у проєкті.




Основними перевагами автомобіля «Сайгак» над УАЗ має стати використання дизельного двигуна, впровадження сучасного повного приводу, використання сучасних захищених колісних рушіїв, збільшений ресурс до капітального ремонту, значніші гарантійні зобов’язання.

Основні тактико-технічні характеристики (ТТХ)


Сайгак (за ТТЗ) УАЗ-3151
Вантажопідйомність, кг не менше 1000 750
Повна маса причепа, що буксирується, кг не менше 1500 1500
Максимальна швидкість, км/год не менше 130 130
Мінімальний радіус повороту, м не більше 6,5 6,5
Підйом крутістю, град не менше 31 31
Дорожній просвіт, мм не менше 300 210
Можливість руху при відсутності тиску повітря в шинах на відстань не менше як 100 км не передбачена
Запас ходу по шосе, км не менше 1000 650
Глибина броду без попередньої підготовки, м не менше 0,7 0,5
Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook