Автоновини Військова техніка

Для ЗСУ цього року придбають дивізіон ОТРК «Сапсан» на новому шасі

Міноборони цього року придбає дивізіон ОТРК «Сапсан» на новому шасі


Міноборони повертає у порядок денний проєкт вітчизняного оперативно-тактичного комплексу. Контракт на перший дослідний дивізіон ОТРК «Сапсан» планується підписати у 2021-му році.

Про це повідомив міністр оборони України Андрій Таран.

 У січні ми побували у Дніпрі, відвідали наші стратегічні підприємства вітчизняної ракетно-космічної галузі — ДП «Південмаш» та ДП «КБ «Південне». Ознайомившись з перспективними розробками у сфері ракетно-реактивного озброєння для Збройних Сил України, ми заявили, що готові розширити фінансування української ракетної програми. Тепер переходимо до конкретних кроків
За словами міністра, йдеться про підготовку контракту на виготовлення першої дослідної батареї оперативно-тактичного комплексу, відомого під назвою «Сапсан» або «Грім-2», що розробляється у КБ «Південне».

Оскільки ступінь готовності всього проєкту вже перевищив 80%, маємо зробити останній крок та завершити цю роботу. Розробка вітчизняного оперативно-тактичного ракетного комплексу від КБ «Південне» має найвищий пріоритет, співмірний тому ж ракетному комплексу «Нептун».

Для ОТРК «Сапсан» розглядають використання нового шасі від компанії TATRA. Саме вироби цього виробника розглядається для використання в якості уніфікованої платформи для всіх ракетних військ та артилерії ЗСУ.

Міноборони цього року придбає дивізіон ОТРК «Спасан» на новому шасі
Випробування Tatra 815 8х8 PRAM





На шасі TATRA будуть змонтовані пускові установки та інші машини берегового ракетного комплексу РК-360МЦ «Нептун», що замовили для Військово-Морських Сил ЗС України.

Також Державним підприємством «Шепетівський ремонтний завод» представлена РСЗВ «Ураган» на шасі TATRA.

Модернізація реактивної системи залпового вогню «Ураган» отримала назву «Буревій», у номенклатурі боєприпасів всі наявні до РСЗВ БМ-27, а також у перспективі збільшені по дальності у 65 км «Тайфун-2» від КБ «Південне».

Реактивна система «Буревій» оснащена цифровою системою управління вогню, включно із системою обміну інформацією на полі боя.




В якості заміни шасі радянського ЗіЛ-135ЛМ використано Т815-7Т3RC1 від чеської фірми TATRA з колісною формулою 8х8 та може рухатися максимальною швидкістю понад 100 км/год.

Наприкінці минулого року Заступник міністра оборони з озброєння Олександр Миронюк розказав, що розробка оперативно-тактичного ракетного комплексу «Сапсан» для потреб Міністерства оборони України буде відновлена у 2021 році.

Роботи тривали з 2010 року за державного бюджету і згодом припинені, після розробку ОТРК від КБ «Південне» під назвою «Грім-2» фінансував іноземний замовник.

Роботи по розробці вітчизняного оперативно-тактичного комплексу були згорнуті за рішенням тогочасного міністра оборони Павла Лебедєва, що зараз підозрюється у державній зраді.

У квітні 2019 року ми повідомляли, що для випробувань у Збройних Силах України готовий дослідний зразок оперативно-тактичного комплексу від Конструкторського бюро «Південне», тоді про це на річниці з дня створення КБ розказав Генеральний директор підприємства Олександр Дегтярьов.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook