Автоновини Військова техніка

На IDEX-2021 українські розробники презентували гібридний бронеавтомобіль “Шторм” (відео)

На IDEX-2021 українські розробники презентували гібридний бронеавтомобіль "Шторм" (відео)

Хоч перший прототип почали будувати в Києві кілька років тому завершити змогли лише в ОАЕ.

Українська команда розробників під керуванням кандидата технічних наук Олександра Кузнецова спільно з фахівцями компанії Streit Group створила перший у світі гібридний багатофункціональний броньований автомобіль, що працює на електродвигуні та здатний плавати.

За словами розробників, він може витримати хвилю до 1,5 метрів, а на піску здатен розвивати швидкість до 140 км/год і працювати без зупинок від 18 до 36 годин.

На IDEX-2021 українські розробники презентували гібридний бронеавтомобіль "Шторм" (відео)

“На автомобілі броня фінського виробництва. Амортизатори, що витримують навантаження 65 тонн, ми замовили в Австралії. Електробатарею за нашими кресленнями виготовили в Китаї на тому самому заводі, де виробляють акумулятори для Tesla. Компанія в Шарджі для нас виготовила на замовлення гумові гусениці, міцніші та зручніші в експлуатації, ніж наявні аналоги. Якщо звичайну гусеницю пошкоджено, її можна тільки викинути. Наші гусениці підлягають ремонту – досить замінити пошкоджену частину. Це здешевлює її майже на 70% у порівнянні з іншими світовими зразками”, – повідомив конструктор.




Однак, попри інноваційність, можливу зацікавленість, та допомогу закордонних партнерів, розробник зауважив, що власне в Україні таку техніку (навіть дослідний зразок) створити не вдалося.

“Ми не змогли зробити все це в Києві. Нашу ідею в Україні сприймали як дивину. Не було підтримки та фінансів. Економічні та адміністративні умови в Еміратах набагато кращі. Ми швидко знайшли партнерів, які нас забезпечили приміщенням і технічною підтримкою, водночас абсолютно не втручалися у процес”, – відзначив Олександр Кузнецов.

“Ми приїхали у вересні, протягом кількох днів зареєстрували компанію і почали працювати. Тут не потрібно платити жодних податків, навіть 5% ПДВ, тому що наше виробництво розташоване на території вільної економічної зони. Коли автомобіль відправили на виставку, співробітники митниці допомогли нам вирішити всі труднощі з оформленням документів. нам узагалі тут дуже багато допомагали”, – додав він.




За словами розробників, їх машина викликала великий інтерес. Крім того, вони розраховують на доопрацювання дослідного зразка та встановлення певних зразків озброєння українського виробництва (наприклад комплексу “Сармат” від ДККБ “Луч”).

На IDEX-2021 українські розробники презентували гібридний бронеавтомобіль "Шторм" (відео)

“Попит на такі машини великий, тому ми збираємося запускати серійне виробництво”, – відзначив Кузнецов. Але навряд чи, в Україні.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook