Автоновини

Aston Martin випустив родстер з найшвидшим в світі механізмом даху

Aston Martin випустив родстер з найшвидшим в світі механізмом даху
Фото: Aston Martin

Компанія Aston Martin представила спорткар Vantage нового покоління з кузовом родстер. Британці заявили, що новинка отримала найшвидший в світі механізм розкладання і складання м’якого верху.

Aston Martin Vantage Roadster, який вперше позбувся позначення Volante, отримав особливий приводний механізм даху з Z-подібною структурою. Маса конструкції склала всього 60 кілограмів. Повне автоматичне складання верху займає 7 с, що, як відзначили в компанії, є абсолютним рекордом серед серійних машин з м’яким дахом.

Спорткар оснащений чотирилітровим твін-турбомотором, що розвиває 510 к. с. і 685 Нм крутного моменту. Двигун працює в парі з восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач ZF. Родстер здатний набирати першу “сотню” за 3,8 с, що на 0,2 с повільніше легшого купе. Максимальна швидкість склала 306 км на годину.

Родстер укомплектований електронним диференціалом на задній осі, адаптивними амортизаторами, а також системою контролю тяги. Всього передбачено три алгоритму роботи електроніки: Sport, Sport + і Track.

Aston Martin Vantage Roadster з’явиться в продажу в Європі влітку нинішнього року. У Великобританії ціни на автомобіль стартують з позначки 126 950 фунтів стерлінгів.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook