Автоновини Військова техніка

ЗСУ отримала першу партію вітчизняних бронепікапів  

ЗСУ отримала першу партію вітчизняних бронепікапів  
Фото: Випробування пікапа «Новатор» березень 2019 рік

Відразу 40 спеціальних броньованих пікапів «Новатор» виробництва компанії «Українська бронетехніка» були передані Збройним Силам України. СБА «Новатор» виконаний на шасі Ford F550 і укомплектований 6,7-літровим турбодизелем потужністю 300 к.с. і автоматичною КПП.

Його броньований корпус зі ступенем захисту ПЗСА-4, здатний витримувати обстріл боєприпасами 7,62 мм х 51 на дистанції 30 м, забезпечити захист від осколків розірвавшихся снарядів на дистанції до 100 м і підриві протипіхотних мін та вибухових пристроїв під днищем. Автомобіль укомплектований протимінними сидіннями відповідно до стандарту STANAG 4569 сертифікованим за стандартом НАТО АЄР-55.

Повна маса СБА «Новатор» – 8845 кг. Бронеавтомобіль має кабіну для 5 бійців, а в кузові може перевозитися вантаж вагою до 1,5 т.




«Новатор» розвиває максимальну швидкість 140 км \ год по шосе і має запас ходу 700 км. У ЗСУ його аналогом є бронеавтомобілі Kraz Spartan, які закуповувалися в 2014-2015 рр.

Також його аналогом є бронеавтомобіль Богдан Барс-8, виконаний на шасі Dodge Ram і Козак-5. Однак «Новатор» реалізований за іншою схемою. У його кузові також можуть бути місця для сидіння бійців десанту або місця для кріплення носилок, але основний акцент в ньому зроблений на транспортування вантажів в небезпечних зонах під прикриттям.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook